BREEAM

Tenback heeft ruime ervaring op het gebied BREEAM. Zelfs Excellent of Outstanding projecten zijn voor ons geen enkel probleem.

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Certificeren met BREEAM-NL betekent dat u aantoonbaar kunt maken dat uw project daadwerkelijk een duurzaam project is.

Wij nemen samen met u de ambities door en bekijken hoe de afbouwonderdelen omschreven zijn in het bestek.
Door te kijken door de “afbouwbril” gaan we op zoek naar de best passende afbouwproducten. Hierbij kijken wij naar akoestiek, klimaat, luchtzuivering, duurzaamheid, enzovoort.
Vervolgens zorgen we dat we de geselecteerde producten bundelen en voorzien van de benodigde attesten, zodat u het ontwerpcertificaat kunt behalen.

Tijdens de uitvoeringsfase onderscheiden wij onszelf onder andere door:

  • het indienen van een kilometer-registratie van onze monteurs en leveranciers.
  • het aanleggen van een foto-document, waarmee u aan kunt tonen dat het bouwwerk ook daadwerkelijk volgens het ontwerp is uitgevoerd.
  • het afgeven van een gebundeld naslagwerk in plaats van het doorsturen van losse documentjes.

BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Het is afgeleid van het internationale BREEAM en wordt beheerd en ontwikkeld door de Dutch Green Building Council.